Interbon.bgInterbon.bg

Линия 3 на метрото в София ще се ползва от юли и август 2020 г.

21/05/2020
  • Сподели

Знаем, че начинът на живот в един имот се определя преди всичко от неговата локация. Затова избрахме развит квартал с добре изградена инфраструктура, в близост до центъра на града и удобен обществен наземен и подземен транспорт. Сграда „Шевица“ се намира в квартал „Суха река“, който е част от административен район „Подуяне“ на Столична община.

Общественият подземен транспорт отдавна е доказал, че е преимущество в модерната градска среда и в районите, през които минава метрото, хората са склонни да слязат от колите си и да ползват удобството и бързината на подземната железница. Настоящият етап от развитието на метрото в София е изграждането на Линия 3 – „бул. Ботевградско шосе – бул. Владимир Вазов – Център – жк Овча купел”, по чието трасе е и метростанция “Хаджи Димитър”, която е най-близката станция до сграда „Шевица“. 

Прогнозите са метростанция “Хаджи Димитър” да се ползва от около 45 000 жители на кварталите “Сухата река” и  „Хаджи Димитър“.  Станцията е разположена на южното платно на бул. „Владимир Вазов“, между улиците „Черковна“ и „Тодорини кукли“ в близост до хипермаркет „Била“ и се намира на пешеходно разстояние от жилищна сграда „Шевица“.

Участъкът от Линия 3, включващ трасето бул. “Владимир Вазов” – Централна градска част  – ул. Житница”, предстои да бъде пуснат в експлоатация през месеците юли и август тази година на един етап –  от метростанция  „Красно село“ до метростанция „Хаджи Димитър, която е спирка №5 от Линия 3. По този начин разстоянието до централната част на града ще се изминава от жителите на кварталите “Сухата река” и  „Хаджи Димитър“ за 3 до 5 минути, а до метростанция „Красно село“ за 12 минути.

Метрото е  проект, който променя значимо условията на живот на хората и качеството на градската среда. След завършване на съоръженията на подземната железница над тях се изграждат нови съвременни булеварди, а на прилежащите им територии се променя статута и се появява съвременна планировка и облик на районите. С построяването на Линия 3 се очаква в зоните, през които минава трасето й, трафикът да се намали с около 20 процента. Общо след реализацията на Линия 3 екологичният ефект от метрото ще достигне намаление на вредните емисии газове в София с около 90 хил т. на година.

Когато Линия 3 бъде напълно завършена, тя ще свърже две от ключовите пътни артерии в София – бул. „Владимир Вазов” и Околовръстен път, с Централна гара и Летище София. Бъдещите планове за развитието на Линия 3 и метромрежата в София включват приоритетно продължение на третия лъч от бул. „Владимир Вазов” до бул. „Ботевградско шосе.

Информация за местоположението на сграда Шевица, разгледайте тук: https://shevitsa.interbon.bg/location

 

Предишна

Покупката на недвижим имот като инвестиция

Следваща

Удобства на градскaта среда около сграда Шевица