Interbon.bgInterbon.bg

Покупката на недвижим имот като инвестиция

04/05/2020
  • Сподели

Избрали сте да инвестирате в недвижим имот? Най-подходящо е това да се случи по време на строителния процес на сградата, защото цените на продаваните имоти в новострояща се сграда са по-ниски от тези в завършените такива.

Водещи при вземането на решение за инвестиции в жилищни недвижими имоти в ситуацията на коронакризата са следните фактори:

  • Желанието за инвестиция на спестявания поради опасения от възможно обезценяване на лева във връзка с влизането на България в чакалнята на ЕС и приемането ни в еврозоната.
  • Българите, които се прибраха от чужбина, а и тези които още са там, осъзнават необходимостта от жилищен имот в България, който да ги чака, ако се наложи при извънредни фактори да се приберат в родината си.
  • Възможните инфлационни процеси в световната и българската икономика след коронакризата.

Важни съображения при покупката са характеристиките на самия проект – качество на строителство, функционални разпределения на имотите, предлагани за продажба, местоположението, инфраструктурата, строителната компания-изпълнител на проекта и инвеститора. Отличен вариант е купувачът да се спре на стабилна компания с дългогодишна история и опит зад гърба си.

Възвръщаемостта на инвестицията можете да изчислите по следния начин:

  • При препродажба съoтнoшeниeто ce изчиcлявa, ĸaтo oт гeнepиpaнитe в cлeдcтвиe нa инвecтициятa пpиxoди ce извaдят cъпътcтвaщитe paзxoди и след това paзлиĸaтa ce paздeли нa пъpвoнaчaлнo инвecтиpaнaтa cyмa.
  • При отдаване под наем, изчислението ce бaзиpa въpxy гoдишнaтa база нa дoxoднocттa oт инвecтициятa. Haпpимep, aĸo закупите апартамент за сума от 100 000 евро, a oчaĸвaния дoxoд oт oтдaвaнeтo мy пoд нaeм e 500 евро нa мeceц, тo гoдишнaтa дoxoднocт oт инвecтициятa щe бъде 6%.

Разгледайте свободните апартаментите предлагани от Интербон, разпределенията са функционални, разполагат със складови помещения, а процентът общи части е много нисък. За всеки обект в продажба са предвидени паркомясто или гараж . Подробно за свободните обекти и цените вижте тук:

https://shevitsa.interbon.bg/properties

Предишна

Партньорски отношения с БАНКА ДСК

Следваща

Линия 3 на метрото в София ще се ползва от юли и август 2020 г.