Interbon.bgInterbon.bg

Проект Шевица – съвместна инвестиция на компаниите ИНТЕРБОН и Бокал

10/07/2020
 • Сподели

Жилищният проект Шевица е фокусиран основно върху клиента и неговите потребности, свързани с комфортна среда на обитаване и разумна стойност, която да се увеличава във времето.

Сграда Шевица е съвместна инвестиция на „Интербон Естейтс“ ЕООД и строително-инвестиционна компания “Бокал Инженеринг” ООД, които са главен изпълнител на строителството. “Бокал Инженеринг” ООД е строител с 20 годишен опит и построени до момента 52 сгради,  310 000 м2 изградена площ и 2250 домове. Компанията се отличава с качество на работа, компетентност и отговорност в предлагането на конкурентни продукти и услуги на пазара на жилищното строителство.

За проектирането на жилищна сграда Шевица се доверихме на “ПЛАНИНГ архитектурно студио”, арх. Илиан Илиев. Дългогодишният опит на екипа гарантира високото ниво на изработения проект. Планиниг е носител на редица български и международни награди, сред които и 11 признания в конкурса “Сграда на годината”.

Високите технологични стандарти и качество на строене е гаранция за дълъг и спокоен живот в  сградите, в които ИНТЕРБОН инвестира. Нашите основни цели като инвеститор в жилищния проект Шевица са свързани с обезпечаване сигурността на обитаване, постигане на комфортна среда, ниски експлоатационни разходи и устойчивост във времето чрез качествени строителни материали, естетика и архитектура на сградата.

Избор на материали и общи техническите параметри на жилищна сграда Шевица:

 • Характеристики: Общото PЗΠ с включен сутерен на сграда Шевица е 15 488 м2. Надземно РЗП на сградата е 12 362.87 м2. Застроената площ на сградата е 1 366.12 м2. Броят на жилищата е 130, търговските обекти са 4 и предвидените паркоместа и гаражи в сградата са 142.
 • Конструкция на сградата: Монолитна, безгредова, стоманобетонна.
 • Фасада: Освен в устойчивост и естетика влагаме много и в топлоизолация, здравина и шумоизолация в сграда Шевица. Фасадата е смесена, вентилируема, като повече от 60% ще бъде изпълнена с австрийска марка HPL панели върху субконструкция и топлоизолационен слой от 14 см. Основната функция на облицовъчните HPL панели е екранирането на дъждовните води, невъзможното задържане на прах по фасадата, високата ефективност на топлоизолационния слой, гарантирана чрез минималния риск от намокряне и механично увреждане. Предимства са дългия живот на фасадата, не се налага поддръжка.
 • Преградни стени: За изграждането на преградните стени се спряхме на многокамерни керамични тухлени блокове на немската марка Wienerberger Porotherm с обща дебелина 25 см. Между стените на съседните обекти ще има зид от керамични тухли от 12см.+ 5 см. вата + 8 см. тухла.
 • Шумоизолация: Под подовите замазки ще бъде положена 2 см. минерална вата за шумоизолация и топлоизолация. Предвидена е шумоизолация за асансьорните шахти и стълбището. Предвидената дограма е с високи характеристики на шумоизолация и топлоизолация.
 • Дограма: При избора на дограма винаги се подхожда комплексно и от значение са много фактори, за да може тя да служи дълго време и да се използва целесъобразно. Важни са профилът и броят на камерите, стъклопакетът според изложението на сградата, обковът, начинът на проектиране и монтажа. За партерния етаж е заложена алуминиева дограма. За жилищните части избрахме PVC дограма на немската марка “Salamander”, 6 камерна с троен стъклопакет и ниско емисионно стъкло. Стъклопакет е „френски тип“ с двуплоскостно отваряне и цялостен обков. За осми жилищен етаж дограмата ще бъде с плъзгащ механизъм тип „Фолксваген“. Жилищата се издават с монтирани външни щори. При високият клас строителство използването на външни щори се налага като тенденция както при избора на защита от външните атмосферни влияния като слънце, вятър, дъжд така и за постигане на максимално уединение в дома.
 • Входни врати на апартаменти: Усещането за сигурност е изключително важно за нашето спокойствие когато сме вкъщи, на работа или на почивка. Изборът за входни врати е марката Solid, вратите ще са блиндирани, пожароустойчиви, с широки метални каси -100 см.
 • ВиК инсталации: Водопроводната инсталация ще бъде от полипропилен тръби, които не корозират и запазват висока степен на хигиеничност във времето и имат дълъг експлоатационен срок. Канализацията ще се изгражда с PVC тръби, които са с много добри хидравлични свойства поради гладкостта на вътрешните стени и с изключителна здравина и издръжливост.
 • Ел. инсталация: Трипроводна, хоризонтална и вертикална разводка с монтирано апартаментно табло, с ключове и контакти по БДС.
 • Слаботокови инсталации: Изградено окабеляване за кабелна телевизия, телефон, интернет, СОТ и звънчева и домофона инсталация.
 • Отоплителна инсталация: Сграда Шевица ще бъде присъединена към топлопреносната мрежа на „Топлофикация София“ ЕАД със захранване чрез абонатна станция оборудвана с централен топломер и монтирана на ново сутерен. В общите коридори на жилищните етажи ще бъдат изградени колекторни кутии за индивидуални топломери. Обектите ще се издават с монтирани алуминиеви радиатори и термостатни вентили. Доставката и монтажа на индивидуален топломер, както и отварянето на партида за всеки имот ще се заплаща допълнително по ценова листа. Ще бъдат изградени трасета за климатици за мултисплит система с указани места за монтаж на външното тяло с цел да се избегне нарушаване облика на фасадата. За всеки обект ще бъдат изградени изводи за бойлер.
 • Асансьор: Висок клас на испанската марка Orona 3G, електрически, шумоизолиран, едрогабаритен за 8-10 лица. Асансьорът ще бъде проектиран да обслужва и ниво сутерен.
 • Общи части: Напълно завършени общи части по проект, централните фоайета на входовете ще се изпълнят по индивидуален дизайнерски проект.
 • Покрив: Покривът на сградата ще бъде плосък, изпълнен със стоманобетонна носеща конструкция и необходимите топло и хидроизолационни слоеве от висококачествените продукти на швейцарската марка Sika.
 • Вертикална планировка: За комфорта на живеещите е предвидено изграждането на беседка и озеленяване с богата декоративна растителност. Запазва се и съществуващата висока дървесна растителност около терена. Жилищната сграда ще бъде с контролиран достъп. Планировката е съгласно утвърден проект „Паркоустройство“.
 • Поддръжка на сградата: Поддръжката на сграда Шевица за общите части и парковата зона ще се извършват от “Бокал Инженеринг” ООД за първите дванадесет месеца след въвеждане в експлоатация с минимална годишна такса за „Управление и поддръжка“.

Разгледайте сграда Шевица в сайта на проекта: https://shevitsa.interbon.bg/

Предвидени са гаражи, паркоместа и складови помещения за всички обекти, разгледайте линковете за нива партер и сутерен, вижте разположението им:

партер: https://shevitsa.interbon.bg/entrance/1/vhod-a#suteren

сутерен: https://shevitsa.interbon.bg/entrance/1/vhod-a#suteren

Свържете се с нас: 📞+359 898 688 611; 📞+359 8884 342 900; ☎️+359 2 843 77 20;

📧 sales@interbon.bg

Предишна

Нов партньор – Кредит Център

Следваща

Гаражи и паркоместа в жилищна сграда Шевица