Interbon.bgInterbon.bg
сграда

''Оборище 10''

Архитектура, традиции, локация, престиж

Предназначение
Смесено
РЗП
8500 кв.м.
Локация
ул. "Оборище" 10
За проекта

Архитектура, традиции, локация

Проектът „Оборище 10“ e амбициозен проект на Интербон, създаден, за да запази добрите традиции в аристократичната архитектура на столицата, вплетени в нова сграда – част от модерната градска среда. Проектът съчетава ценностите на строителството на Стара София със съвременните иновации, модерни технологии и материали. Сградата „Оборище 10“ е архитектурен проект от портфолиото на архитектурно бюро ЕКСА. Строителството е завършено през 2007 г.

Адресът на сградата е емблематичен. Сградата се намира на красивата, централна  улица „Оборище“ на малки пешеходни разстояния от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Докторски паметник, храм-паметник „Свети Александър Невски“, Парламента и голяма част от историческите паметници на столицата. Три посолства – Френско, Холандско и Сръбско, заобикалят имота.  Сградата „Оборище 10“ е разположена в един от най-престижните райони на столицата за живеене – “Докторски паметник”, който от началото на XX век е предпочитано място за живеене на столичани.

за сградата

Престиж, лукс и удобства

Сградата е единствена по рода си – ново строителство в престижния район на Докторски паметник. Изпълнението на строителството е луксозно, като са използвани висококачествени материали от утвърдени лидери на пазара. Облицовките и настилките са естествен камък – варовик и гранит, дъбов паркет и тиково дърво. Сградата е проектирана и изпълнена с атрактивно фасадно и подово осветление, подчертаващо архитектурата и придаващо ѝ характер. Входът на сградата „Оборище 10“ е от ул. „Оборище“ посредством фоайе с гранитни настилки и рецепция, преминавайки през атриум, който придава стил и осигурява светлина. Сградата е с разгърната застроена площ от 8500 кв. м и е реализирана с две подземни нива, партер и 6 жилищни етажа. В подземен паркинг са реализирани 53 паркоместа и складови помещения за всички апартаменти и офиси – по 2 паркоместа за всеки обект в сградата. На ниво партер се помещават множество просторни и функционални офис пространства. На шестте жилищни етажа се помещават 24 многостайни апартамента. Сградата се обслужва от високоскоростен асансьор OTIS. Покривната конструкция е озеленена.